Начало » Свежест с краставица

Свежест с краставица

by For me
0 коментар
свежест-с-краставица-

Вкусът на свежа краставица влияе върху цялостния вкус на популярната шопска салата, към която мнозина имат пристрастие. Нискокалорична и същевременно зареждаща организма с вода, краставицата носи доста ползи и хидратира клетките. През лятото нашият организъм изважда значително количество вода, а това налага да се хидратираме. Физетинът в една краставица защитава мозъка ни и играе много важна  роля за доброто му функциониране.

С консумацията на краставица се поддържа ефективна паметта, а този зеленчук притежава противовъзпалителни свойства. В нея е коктейл от витамините C, B1, B6, A, K. Те подсилват клетките с енергия. Подпомагат работата на панкреаса при производството на инсулин, наличието на много фибри подобрява функцията на червата и регулирането на кръвното налягане.

Краставицата има антиканцерогенно, антивирусно и антибактерилно действие. Нейните витамини ни предпазват от бъбречни проблеми и подпомагат добрия външен вид на кожата и ноктите.

Доброто състояние на организма предопределя нашия тонус в комуникацията. В летния сезон измежду много коктейлни възможности и комбинации от плодов и/или зеленчуков микс вкусът на краставица държи своето първенство като един от основните фактори за свежа салата и фреш настроение.

Може да харесате още

Остави коментар