Начало » Ревността

Ревността

by For me
0 коментар
ревността-

Желанието да притежаваш, сякаш се е превърнало в мода,  а много от нас се заблуждават, че ревността е нещо нормално. Проявява на ревността виждаме в почти всички случаи, когато е образувана любовна двойка. Обсебва тревожната мисъл, че ще бъдеш предаден, излъган, ще страдаш. Често ревнивците имат комплекса дали са достатъчно добри и изпадат в опасения някой, по-добър от тях, да не отклони обекта на любовта им. Никак не са малко вярващите в настройката, че другият е твоя собственост и можеш да нарушаваш свободната му воля, дори да издевателстваш над душата му.

Когато си на двайсет и все още не си нито риба, нито рак, вманиачаването става доста голямо. Ценността на истинската любов включва доверие в партньора и убеденост – това е точният за теб човек.

Ако си осъзнал, че принадлежиш на себе си, забрани от сорта с кого излизаш и как контактуваш, са вид насилие върху личността ти. Според психолозите пък убийствата от ревност през изминалите години отразяват болестно състояние. Психиката се е поболяла от страх, а страховата невроза става болезнено изявена ревност.

Любовта е само за двама. Винаги,           когато във взаимотношенията ви се появи ревност, си помислете моментите, в които сте били заедно И ако имате силна вяра и доверие, давайте свобода. Свободната воля е изконно право на всеки.

Стотици жени се подчиняват на мисълта, че като се омъжат и родят, са вързани с партньора си за цял живот. Това е грешка! Грешка е и когато оставяте партньора ви да се чувства като звероукротител на женския хормонален изблик. А вие, мъже, ако се държите като арогантни притежатели, които пляскат по масата и искате вашата дума да е закон за жена ви,  също допускате грешка. Истината е в баланса, в улавянето на ситуацията и да избереш мира, а не агресията. Материалното, разголеното взема превес и за мъжа изкушения има навсякъде. От друга страна, доста самотни мъже търсят половинката си. Опитайте да имате вярата, че ако сте с подходящия партньор, няма драма. Наложете вярата над съмнението! Давайте любов и вярвайте.

Ако сте се скарали и напрежението е ескалирало, не обиждайте партньора. Ключово е да разграничаваме човека от спора. Наясно сме, че в много ситуации на гняв, изричаме неща, които всъщност не ги мислим. Вярвайте в любовта и я поливайте: тя е цвете, искащо грижа. Ревността е страх, замаскиран в обгрижване, контрол и обсебване. Пазете душата си!

Ако някой е предал доверието ви и сте наранени, станете, изправете се и продължете с достойнство напред. Несъмнено всички заслужаваме любов и да обичаме, да се чувстваме обичани от правилния за сърцето ни човек!

Може да харесате още

Остави коментар