Начало » DECLUTTERING– направи съзнанието си по-леко

DECLUTTERING– направи съзнанието си по-леко

by For me
0 коментар
деклутеринг-

Ако сутрин се застоиш пред гардероба, чудейки се какво да облечеш; ако не се затварят чекмеджетата и ако в някои дни из стаите имаш хаос и се задушаваш, в твое улеснение идва DECLUTTERING. Философия на живот, която не се изразява само да поставиш всеки предмет на мястото му, но и да възприемеш ново виждане за това, което купуваш, обличаш, слагаш на масата. DECLUTTERING подпомага да махнем нещата, стоящи в повече.

С DECLUTTERING олекотяваш малките и големите пространства, имаш ново виждане за това, което ти харесва наистина и ще ти донесе удовлетворение. Знаеш уверено какво да запазиш и какво да „оставиш да си ходи“.

Започва се с категория или място: облекло, предмети, документи. Не е нужно да правиш всичко веднага, необходими са 15 минути на ден. Когато сме готови и сме разбрали откъде започваме, снимаме мястото, което сме решили да подредим. Снимаме преди и след. Ще забележим още от пръв поглед, че всичко, което ни заобикаля, е станало по- въздушно, по-леко.

Ако започваме от гардероба, освобождаваме го напълно и за всяка дреха си задаваме въпроса откога не я обличаме. Ако времето е повече от година, не се колебайте нито за минутка, сложете я встрани и я подарете. Някой има по-голяма необходимост.

За всичко, с което не можете да се разделите, правилото е да си отговорите дали все още ви харесва и бихте ли го купили отново. Стигате до шокиращ отговор!…

Налага се да устояваме на желанието да преместваме ненужното в гаража или в килера, за да не се натрупва.

Посланието е да направим място за това, което ни помага да се чувстваме наистина добре! И след като сме се освободили, намираме лекотата вътре в нас.

DECLUTTERING!

Ноу-хау от Весела Иванова

Може да харесате още

Остави коментар