Начало » Балансът, или изкуството на мира

Балансът, или изкуството на мира

by For me
0 коментар
баланс-или-изкуството-на-мира

Балансът е част от нас, но повечето хора се лутат от крайност в крайност, докато стигнат до него. Изправени пред различни ситуации, ние често позволяваме вътрешното ни спокойствие да бъде повлиявано от разговор или ситуация.

В много случаи опонираме с отхвърлящо мнение или приемаме, ако мненията съвпадат. Залитаме и хабим жизнена енергия в доказване на правотата си или да доказваме колко голяма е нашата компетентност. Това е особено характерно за пубертетския период, макар че и възрастните нерядко попадат в този модел.

Как да намерим баланса, като даваме правото на мнение, без да съдим? Възможно решение е да изразяваме собствената ни гледна точка и да оставяме човека да изживее своята опитност.

Присъстващ в нас, балансът изисква да замълчаваме, чувайки своя вътрешен глас. Постоянно искате още повече и повече. Това са симптоми, че сте извън баланс на организма, без да сте го разбрали. Не се примирявате с това, което е, и искате да го нагласите по вашия калъп. Манипулирате мисленето на близките си, за да стане на вашата… Спорите, доказвате правотата си и се карате, изпадате в леки депресивни саморазрушителни мисли за справедливост.

Всеки има право на гледна точка, може да прави опити, да греши, но не и да вреди на другия. Когато обаче грешките засягат подрастващи, идва вероятността да бъдат нанесени множество травми и произтичащи от това проблеми.

Балансът е жизненоважен и колкото по-скоро разберем, че той сам по себе си е в нас, толкова по-добре. Ние имаме моменти на тъга и безпокойства, но за възръщането на баланса подпомагат разходката сред природата, дишането на чист въздух и хубавият сън.

Намирането на хармония идва и от здравословния живот на ума, душата и тялото ни. Балансът е енергийно състояние, което повлиява и върху хората около нас. Заредени ли сме с баланс, то ние го предаваме и на другите, а това може да се превърне във вдъхновяващо действие за тях!

Може да харесате още

Остави коментар