Начало » Подредеността добродетел или вманиачаване?

Подредеността добродетел или вманиачаване?

by For me
0 коментар
подреденост

Аранжираните, ясни и видими неща са предпочитано състояние за любителите на подредеността. Вероятно някои, търсейки причинно-следствени съотношения,  допускат, че колкото си по-разхвърлян, толкова повече животът ти е пълен хаос. Ежедневни ситуации ни дават повод за поглед към себе си и дома. Подреден или разхвърлян е той, пазим ли стари вещи, прибори, чаши, чинии, обувки – неща, от които нямаме нужда, или сме си подредили всичко и излишното е отстранено.

Подредеността се нарежда измежду най-ценните добродетели. Важно е да организираш хаоса – така  мислите, делата и животът ти са в подредба. От водещите по ценност човешки качества е да бъдеш честен към себе си, да признаваш грешките и недостатъците си и да се опитваш да ги трансформираш ползотворно. Неслучайно хората,  пазещи вещи или имащи сантименталност към старото, трудно се отварят за новостите. Дали ще е в консервативен план за дрехи, настройка към тип лица или възможности. И така някак си се пренасят в миналото или влизат в статично състояние.

Сведената до минимум вещомания е полезна. Както трупаш вещи, така не искаш да пуснеш модели на поведение. Както не желаеш да отвориш сърцето си за нови неща, така седиш в капана, че там, където си, е предобре и не те е грижа да подредиш и да се освободиш.

Как да станем подредени? Сигурно този въпрос често ангажира съзнанието. Едно от решенията е да вземем голяма торба и да изхвърлим или дарим непотребни за нас дрехи и вещи. Вместо да преядем с останала  храна, да нахраним бездомно животно. Да спрем излишното колекциониране на вещи. Вместо да използваме хората, да използваме вещите и да даряваме хората с внимание. Подредеността и точността са добродетел!

Може да харесате още

Остави коментар