Начало » Една картина на Тициано

Една картина на Тициано

by For me
0 коментар
edna-kartina-na-ticiano

Аромат на розово масло, чаено дърво и изкуството на Тициано…  Оттенъкът на роза и чаено дърво облекчава дишането, подобрява концентрацията, прогонва стреса и раздразнението. Дните преди и след Възкресение подсещат за БЛАГОГОВЕНИЕ И БЛАГОДАРНОСТ! Какъв подарък само ни е оставил Исус!

ВЕНЕЦИЯ – красота от изкуство, вълшебен град! Галерия на Академията, или, преведено буквално, Галерия дел’ Академия ( Accademia delle belli arti di Venezia), Венецианската живопис от 14 – 18 век, намира се на Кале делла Карита, 1050.

Картина PIETÀ (Състрадание) от Тициано Вечело, 1576 година, стои пред погледа. Дори и да обичаш скулптурата на Микеланджело, изложена във Ватикана, няма как пиететът на Тициано да не вълнува. Темата е толкова мъчителна, но предизвиква и благоговение. Заради величието на тези души и най-много на Исус.

Последната картина на Тициано… Недовършена… Той умира от холера малко преди да я завърши. Погребението е много набързо. Месец преди това свършва житейския си път и синът му Orazio. Целият замисъл е като че ли с възпяването на Бога да се измолва грация, да оздравее синът му, а и може би и за спасението на душата на самия Тициано.

Тази уникална творба е завършена от Jacopo Palma il Giovane. Палма намира картината в ателието на художника. Ангелчето, стоящо горе, вдясно, което държи факлата, е негово.

Още един велик повод за душевен благодат.

Весела Иванова

Може да харесате още

Остави коментар