Начало » Балетно обучение и възраст

Балетно обучение и възраст

by For me
0 коментар
балетно-обучение-и-възраст

По темата за балетно обучение и възраст майките на малките деца най-често питат: „На колко години да запиша детето си на балет?“, „В най-добрата школа в града или в по-посредствената?“, „В държавната или в частната школа?“.

Балетът или танцовите изкуства не са само за запълване на времето у едно дете. Това е дълъг възпитателен процес, включващ социализация, дисциплина, внимание и отдаване. За да се създаде интерес към танца, е необходимо семейството да се отнася с много обич и да отделя време, заедно с детето да посещава спектакли, да гледат видео на танцови изпълнения. 

Балетно обучение и възраст?

Още на пет годинки едно момиченце може да разкрива дали танците и танцовото изкуство са интересни за него! В България се препоръчва към 5/6-годишна възраст детето да се заведе на балетен спектакъл на съответната школа. То разбира това изкуство и обикновено казва „Аз искам на балет!“.

В чужбина, понеже са много малко държавните балетни и танцови школи и във всяко, дори малко, градче (наблюденията ми са от Италия)  има по няколко непрофесионални школи, когато ти доведат малката „балеринка“, я записваш. Има подготвителна група и ако детето притежава талант, а той веднага се забелязва от професионалното око на преподавателя, бъдещата звезда може с разрешението на родителя да минава през повече лекции седмично.

Поначало часовете са три пъти в седмицата по 45 минути (в България). В чужбина поради голямата заетост на семействата и разстоянията, а и неразбирането още в началото колко важен е процесът на повтаряне на материала, лекциите са два пъти седмично по един час. 

Бъдете заинтересовани родители и култивирайте обич към изкуството! Възпитанието е дълъг и сложен процес, който в никакъв случай не приключва за година или две! 

„Днес не мога да изляза с приятелка, 

ЗАЩОТО СЪМ НА БАЛЕТ, НА ПИАНО, НА ТАНЦИ!”

ТОВА Е! АКО ГО ПОСТИГНЕТЕ, СТЕ СВЪРШИЛИ ЕДНА ВАЖНА ЧАСТ ОТ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ВАШЕТО ДЕТЕ! 

Да стане танцът част от него и от вашето семейство.

Балетно обучение и възраст!

Благодарим на Весела Иванова за дарения текст

Може да харесате още

Остави коментар