Начало » Възпитанието в  XXI в.  – новите поколения

Възпитанието в  XXI в.  – новите поколения

by For me
0 коментар
възпитанието-на-децата-от-21-век-

Образованието и възпитанието на подрастващите играе важна роля в цялостния профил на държавата. Генерациите се сменят, а това тласка погледа към наблюдателност. Новите деца, децата на любовта, се раждат с много знание в себе си. Дори често си задаваме въпроса дали точно те не са това ново, което е необходимо да виждаме и чуваме.

През 2022 нашият педагогически екип отбелязва 12 години преподавателска работа.

Напоследък, и особено по време на пандемията, наблюдаваме деца, които благодарение на родителите си се адаптират към ситуацията и въведените мерки: деца герои, чисти душички, изпълнени с надежда и доброта. В ситуация на липсващ избор те безмълвно показват приспособяване към условията. Да си великодушен и да приемаш, се оказва висша форма  на интелигентност. Забелязвахме го многократно през тези две години.

В часа по танци дете се разплаква, че дядо му е починал скоро. Другите започват да го успокояват и да разказват как и те са преживели нещо не толкова  леко…

Децата понякога бързо стават сплотен отбор. Тук съществена е и функцията на учителя. Не сравнителният метод на бележкарството и кой е по-по-най, а насърчаването на отборния принцип дава положителни резултати.

На детето са необходими признание и похвала. Те значително влияят в процеса на възпитанието. Има ли критични родители, изискващи и постоянно недоволни от резултата, то се оформя като недоволен и тъжен възрастен.

Уважаеми родители, не бъдете прекалено взискателни към оценките, те ще се менят спрямо възприятието на детето ви. Учителят има ролята да разгърне увлекателно творческия потенциал. Културата и ценностите във века на информационните технологии продължават да се изменят. Актуалното преди 20 или 30 години вече е остаряло и безинтересно.

Сегашните деца усвояват с повече лекота, но трябва да им обясняваш мило. Те  разбират, повтарят без напрежение и развиват умения. Тези деца имат енергия, но дългото стоене върху чина, води до загубата й. Това следва да не се допуска.  

Подрастващите несъмнено са от водещите цели в кризисните ситуации за обществото, носителят на продължението на нашия български род. Първокласниците с лекота ще кажат истината си… Попитайте ги какво не им харесва – може би ще чуете изумяващи мисли от тях!

Може да харесате още

Остави коментар