Начало » В капана на орторексията

В капана на орторексията

by For me
0 коментар
В капана на орторексията

Има разлика между анорексия, болимия и орторексия. Орторексията е вманиачаването по качеството на храната и всичко, което вкусваме, да е здравословно. Ако ние залитаме само и единствено по здравословните храни, е важно да си зададен въпроса: „Защо изгубих удоволствието от яденето и всичко го превърнах в полезност на всеки един продукт?”. Това е риск за подрастващите момичета и за всички, които на максимална степен са се
вманиачили да се хранят за здраве.

Ще разкажа от личен опит какво разбрах за детокса чрез определени зеленчуци, избягване на бели брашна и замесване с пълнозърнести продукти. Разбрах, че съм залитнала в тази крайност. Отиваш на ресторант и имаш проблем какво да хапваш – ти си влязъл в капана на орторексията. Толкова е бързо слизането по стълбицата към вманиачаването… Осъзнал си, че не си позволяваш любимата торта, защото съдържа много захар, млечни продукти и глутен.

А след като осъзнах, че всичко е в баланса, започнах да възвръщам в менюто си храни, които могат да заместят, и ако с нещо не толкова здравословно съм се срещнала, да олекотя режима при следващото хранене.

Необходима ни е висока концентрация, защото крайността ни тласка в тази посока.

Може да харесате още

Остави коментар