Начало » Приятелство

В тази дума – приятелство, може да стоят закодирани модели от миналото, които ни  държат дълготрайно. Замисляли ли сме се кой ни е приятел и кой не? Да погледнем към възможните „рецепти” за проверка за истинско приятелство.

Мъж или жена, винаги е до теб и винаги те пита как си. Подкрепя те и в болка, и в радост. Изслушва историите ти и застава зад теб, дори да вижда, че не си прав.

Истинският приятел те приема такъв, какъвто си: във всичките ти състояния. Приема и тъмната ти страна, и светлината ти, но грабва твоята ръка и те води към по-добри и светли мисли. Истинските приятели се усещат със сърцето. Те са там, и то без да ги молиш.

Ако имаш проблем и се чудиш дали ще ти се помогне от човек, за когото мислиш, че ти е приятел, означава, че му нямаш доверие. В много ситуации хората се нагаждат, за да контактуват.

Мерилото за истинско приятелство?

Да довериш себе си на някого и той да ти е верен. Да обичаш човека и в болест, и в щастие. Да имате еднакви ценности.

С годините отсяваш хора, остават „проверените” през времето. Ако ти си приятел със себе си, създаваш зряло и истинско приятелство, умееш да подкрепяш, да изслушваш, да обичаш и да цениш. Даваш и получаваш любов.

Предизвикателстово е да градиш доверие с приятелите! С постоянно, всекидневно присъствие, мила дума, жест и изречението от типа „Не си Сам или Сама”. Любов има във всяко взаимотношение, но приятелството изисква ежедневна грижа и внимание.

За някои приятелства това не е необходимо, но женските приятелства със сигурност се нуждаят. Женско приятелство, основано на любов и взаимност, може да е вечно. Стига да искаме!…

А дали съществува приятелство между мъжа и жената, тук се намесват различни мнения. Всеки има право на своето. Едно от тях е да, възможно е съществуването му.  

И все пак, хубаво е все повече да се залага на заедността независимо от какъв пол сме!

Може да харесате още

Остави коментар