Начало » Да овладееш хормоналната буря

Да овладееш хормоналната буря

by For me
0 коментар
Да овладееш хормоналната буря

Темата за сексуалността често е слагана в графа табута. Още в детството ни възпитаваха да изпитваме срам, ако говорим по нея или за половата ни принадлежност. От поколението съм, родено в началото на 80-те. Оказахме се деца на прехода. Прихванахме и от двете системи. Едната, давала не толкова свобода на словото и информацията, а другата, значително освобождаваща почти във всяко отношение.

В тийнейджърските си години общувах с по-големите. Разностранни разговори и много дискусии държаха вниманието на компанията. В блока, където живеех, имахме един по-голям комшия: често се майтапеше с нас. Казваше  някоя сексуална дума… и се смееше – на мен и на приятелките ми. Смееше, че не знаем значението й…

И днес помня – отидох и споделих всичко на майка ми за провокацията. Поисках да ми обясни. В живота на подрастващото момиче има много въпроси. Особено за първата менструация и взаимоотношенията с мъжкия пол.

След това се появи сериалът „Сексът и градът”. За него ни посвети най-добрият приятел на сестра ми. Заредиха се дискусионни теми. Познайте дали не се учехме всички от нашето поколение! Един сериал, който даде гледната точка за еманципацията и че има равенство между половете. Мъжко-женското начало е заложено у нас. В този сериал се показа действителността на няколко момичета на двадесет, после на тридесет как живеят и признават сексуалността си.  Силната връзка с майка ме водеше да споделям. 17-годишна ми беше обяснено всичко.

Сексуалното възпитание май е от най-проблемните и нехарактерни за разговор. 

Бях на 15, когато нашите ме пратиха на село. Лятна ваканция! Аз, любопитна да видя къде съм, бързо си намерих отново среда. И пак най-малката. Появи се един батко – возеше ме на симсонка. Ако не се сещате за този мотор, идете в търсачката.

Точно този батко ми даде първата целувка. Избягах му! Страхувах се от хормоналната буря в мен. Първият ми полов акт беше доста по-късно…

Че не съм лъжица за всяка уста, осъзнах рано. А как? Когато ходехме на купони, другите момичета пиеха и изпадаха в безпаметни чудесии. Всичко, за което може да се сетите! Не пиех. Знаех, че не съм интересна. Нали не съм една от тях!

Успявах да изкушавам, да съблазнявам, но не се давах. Да си лесна, не е нужно – разбрах го отрано. Нека се помъчат да те имат. Истински влюбена, а не поддаваща се на сексуалния нагон. Започнах да се опознавам – ангел за едни, дявол за други!

Може да харесате още

Остави коментар