Начало » Денят на детето е всеки ден

Денят на детето е всеки ден

by For me
0 коментар
денят-на-детето-

Децата са нашето богатство, нашите учители, нашите ангели, слезли от небесата, за да ни покажат пътя – правилния път, а денят на детето е всеки ден!

Само да можехме да се вгледаме в очите им и да ги следваме. Техните разсъждения са отзвук на нашите действия и прояви, на нашите думи и дори на тайните ни намерения.

Нека запомним, че денят на детото е всеки ден, и да превръщаме всеки наш миг покрай децата ни в празник и желание за игра. Те се смеят с очите си, преди да се усмихне личицето им. Да се научим от тях колко е прекрасен животът, колко е радостен и лек! Да се поспрем и да се зарадваме на малките и хубавите неща около нас. 

Не отрупани с вещи и играчки ще ги научим да са по-щастливи! Децата разбират значението на една малка рокличка за куклите им, ушита от старите шорти. Ето, това позволява да развинтят фантазията и въображението. Нека сами да изобретяват количките, къщите или леглата, нужни им в ежедневните игри.

А когато се „изгубят“ в тайния свят, детския свят, са толкова ценни.

Денят на  детето е всеки ден! Само да го осъзнаем и да се радваме наравно с тях, да сме им благодарни, че са покрай нас и ни водят!

Може да харесате още

Остави коментар