Начало » Есенна тиква

Есенна тиква

by For me
0 коментар
есенна-тиква

Есен – романтика в цвят, форми и плодове; настроение, гарнирано с чудодейния плод есенна тиква! Любим сезон за романтиците. Природни пейзажи са обагрили пътищата. Каква гледка само носят планинските местности и широтата на полето…

Кестенът е родил нови кестени, изобилие от червени ябълки, круши, грозде. Пълна фруктиера – плодове и емоции!

Есенна тиква – този голям плод е мощен антиоксидант, съдържа минерали и витамини и 90 процента вода. Витамин Ц, Е, желязо, витанин К –за добро съсирване на кръвта. Играе ролята на мощен имуностимулатор.

Тиквата е препоръчителна, нискокалорична и подпомага храносмилателния тракт. Намалява риска от рак заради каротеноиди, антиоксиданти и най-вече от рак на гърдата, панкреаса, гърлото и стомаха. Намалява и риска от диабет с регулирането на кръвната захар. Засища глада и подпомага зрението чрез високото съдържание на витамин А, омекотява кожата с функцията на витамините Е и Ц.

С богатството на цинк осъществява превенция от рак на простатата. Подпомага състоянието на добър холестерол, съдържа магнезий, най-важния минерал за нашите мускули. Подобрява качеството на съня. Есен, релакс и есенна тиква!

Италианско изкушение –  да, това са панираните тиквени цветове, добавяни в пицата. У нас тиквата има утвърдено кулинарно приложение – печена тиква със захар и канела, тиквеник, крем супа от тиква…

Вдига настроението чрез серотонина, хормона на щастието, навлизащ най-бързо в мозъка след целувка. Потопете се в света на този плод – есенна тиква. Извличайте ползи за организма и се наслаждавайте на това, което той допринася за повишаването на жизнеността и емоциите.

Може да харесате още

Остави коментар