Начало » Бял бъз

Бял бъз

by For me
0 коментар
бял-бъз

За мнозина, които се интересуват от билките и техните свойства, билката бял бъз е откритие. Други  пък го преоткриват. Народният лечител Петър Димков вижда в него най-силната по въздействие българска билка.  Исторически разказ ни припомня, че стари лечители носели в торбите си чесън и стрит бял бъз!  За черния е известно имуностимулаторното му въздействие.

С бял бъз се постига тонизиране и стимулация на сърдечносъдовата система и сърдечната дейност. Билката има високо съдържание на витамин С, укрепваща функция при температура, кашлица, хрема. Действа успокояващо на нервната система и въстановява способностите на гласа при пресипналост.

Влияе благотворно при бъбречно лечение и лечение на пикочния мехур, при възпалена простата. Коригира лошия холестерол, регулира кръвното налягане. Богат е на антиоксиданти, съдържа витамин А, В1, В2, В3.

Билките са чудодейно средство, дарът от природата е край нас – остава да го активираме, включвайки в употреба повече билки.

В зимните декемврийски дни, в очакване на пухкав сняг и празнични трапези в уюта на семейство и приятели, при възникнала необходимост  може да прилагаме не само лекарствени средства, но и рецепти от народната медицина. Предизвикателство да сме по-близо до природата и нейните целебни чудеса.

Текст от Весела Иванова

Латизана, Италия 

Може да харесате още

Остави коментар