Начало » Приятелство

Знаем ли значението на тази дума – приятелство, или просто е една хвърляна, изстрелвана дума? Приятел в нужда се познава – народна мъдрост! Успяваме ли да разберем нейния смисъл? Различни ситуации, различни реакции…

Сигурно сте попадали в капана на онези приятели, които в трудност си събират крушите и изчезват. Какво следва – нямате приятел!

Истинският приятел е верен като кучето. Радващ се на срещите ви, умел пазител на собствената ви личност. Взаимността и разбирането са възможни, когато човек е себе си и е приет без условия – такъв, какъвто е. И е мотивиран да преодолява бариери, да избягва състояния на стеснителност, да не се срамува от признаци на същността си.

Приятелите пораждат приятелство! Приятел е човек с отворено сърце, отдаващ подкрепата си. И това проличава най-вече в тъмните, сенчестите, периоди. Приятел ли ни е някой – как да разберем? Може и с модела за торбата сол – преминаваме през всичко с него и разбираме, че може да му имаме доверие. С честни и открити действия, с отдавано  внимание. С жестове, изразяващи значимост!

В ерата на технологиите устройствата изместват комуникацията, личният контакт стана леко сложен. Но не и невъзможен. Ако има приятелство, ако си създал приятелство и поддържаш приятелство!

Може да харесате още

Остави коментар