Начало » Каноли – десертно изкушение

Каноли – десертно изкушение

by For me
0 коментар
Каноли

С Каноли, оригинално постижение от традицията на Сицилия, се понасяш като мореплавател в океана на десертите. Сицилианският туризъм цъфти, а десертното изобилие ти носи разтърсващи емоционални преживявания. Разходка по централната главна улица на Катания – безброй сладкарници… Местни и туристи чакат на опашка предстоящото наслаждение с кафе и десерт.

Погледът ми се спира на вафлена фунийка. Пуричка, като  сладоледените, но пълна с крем. В Сицилия производството с шамфъстък и бадем е обичай: от шамфъстъка –  крем Пистачио, от бадема – Ди Мандорле. За да балансират високата степен на сладост в двата продукта, сицилианците ги смесват с рикота. Това италианско традиционно сирене, получавано от суроватката на краве, овче, козе или биволско мляко, наподобява гъста сметана. Има смесен вкус, не е сладко, като маскарпонето, и във всеки  магазин в Италия можеш да го откриеш.

Вафлената фуния на Каноли е пълна с рикота и крем – от шамфъстък, бадем, ванилия или шоколад. Каноли не е висококалоричен. Макар и да сте на диета, опитайте. Комбинацията от Каноли с чаша кафе или капучино ви потапя в захарния басейн на сицилианските изкушения!

Може да харесате още

Остави коментар