Начало » Силата на думите

Силата на думите

by For me
0 коментар
силата-на-думите

Когато човек осъзнае, че твори реалността си с думите, които изрича, той се самонаблюдава. Никой не ни учи на това в училище, но ние можем и сами.

Всяко пътуване започва с първата

крачка! Интересно е дали сме запознати със силата на думите! Когато сме малки, ни учат да говорим, а като пораснем, ни е трудно да замълчим. Нека си дадем обет и да подобрим тишината с това, което излиза от устата ни. Думите имат способността да създават ситуации…

Помните ли приказката за Златка, златното момиче, и нейната сестра. От устата на едната излизат змии и гущери, а от на другата – златни монети. Тази приказка доста показателно ни дава възможност да се замислим какво изричаме. Можем да лекуваме и да повдигаме духа на човека с позитивни, мъдри и човешки слова.

В България разединението на кой доволен, кой недоволен прави езика на хората тежък и гневен. Единствената възможност е да дадем противоположното на негатива. Да, ще кажете, че много лесно звучи, ама е много трудно за изпълнение. Предизвиквайте се всеки път, когато изречете нещо негативно, гневно и злъчно, да се самоглобите с пет лева. Така си го поставете за цел и вижте за една седмица колко ще  се събрали….

Може да харесате още

Остави коментар