Начало » Почивка

Почивка

by For me
0 коментар
  Хълмовете на Пловдив: Бунарджик и Летния театър

Лятото свърши , а от ключовите теми в летните разговори е почивка. И готови ли са отговорите на въпроса какво е почивката? Да гледаме телевизия, интригуващ мач, да слушаме музика, да решаваме кръстословици? Или да  медитираме, да пием кафе с приятели, време за  бърборене…

Ясно е, че почивката е различна за всеки, но има една почивка, която май сме забравили. Тя се изразява в тишината, хубавия и качествен сън, в спокойствието да останеш сам със себе си.

Светът, в който живеем, е динамичен и ни се налага да сме под постоянно напрежение. Превръщаме се в модерни роботи – ядем бързайки; мислим, бързайки, създаваме си сами моменти на прегряване…

Тишина…

Спиране на бъбривия ни ум, който под влияние на типа храна става раздразнителен, мрачен, весел. Влизаме в мисловни капани. Емоционалните ни състояния се менят и ставаме зависими от  собствените ни недобри мисли, състояния и чувства.

Нуждаем ли се силно от почивка? Ако сме нервни, гневни и не можем да издържаме на висока музика и разговори,  то тогава ни трябва време за нас самите. Подарете си тишина и помълчете!

Може да харесате още

Остави коментар