Начало » Нека отворим кутията с ценностите!

Нека отворим кутията с ценностите!

by For me
0 коментар
Нека отворим кутията с ценностите!

През януари поставяме ценното като желание за новата година. Мненията по темата за ценностите обаче сериозно се разбъркаха. Започна осезаемо преобразуване и мнозина стигат до извода, че доста ценности, които са били на фокус, вече не са толкова важни.

Ценност може да бъдат здравето, любовта, работата, семейството, парите, изкуството, приятелите, взаимоотношенията, спокойствието, мъдростта, разбирателството, вещите, вярата, надеждата, радостта и щастието.

Все повече се убеждаваме, че най-голямата, приоритетната ценност е здравето. То не е константна величина и не е логично да го възприемаме като такава. Ние сме живи организми и реагираме на стрес, телата ни го усещат.

В последните две години непоклатимо се разбра, че дарът да си жив и здрав, е безценен. И този дар е необходимо всекидневно да бъде поддържан с отговорност. Вярата, че си здрав, е от най важните съставки на доброто здраве.  Да притежаваш психическа издръжливост и емоционален баланс в мислите си. С особена важност за жените стои контролът над хормоналните бури и овладяването им.

Всеки е различен и възприема ценностите по своя начин, но отговорите са в нас. Дали нещо е ценно, знае май главно нашето сърце. Нека всеки го усети!

Да отворим кутията с ценностите ни и да споделяме от тях с любов!

Може да харесате още

Остави коментар