Начало » Новогодишни бисквитки с италиански вкус

Новогодишни бисквитки с италиански вкус

by For me
0 коментар
Новогодишни бисквитки с италиански вкус

Тези бисквитки са без краве масло и се приготвят 10 дена предварително, преди празника. Може да бъдат и много приятен подарък за близки и приятели.

Нужни са следните продукти: 70 г стафиди, 40 г кедрови ядки, 40 г белени бадеми, 500 г смокини (трябва да са меки), 40 г орехи, 40 г лешници, 200 г пълнозърнесто брашно, 1 пакетче мая на прах (16 г), 2 супени лъжици кленов сироп, 80 г зехтин, 3 яйца, 2-3 лъжици сок от ябълка, 20 червени боровинки.

Начин на приготвяне. Нарязваме смокините и стафидите на малки парченца. Орехите се смилат заедно с бадемите, лешниците и кедровите ядки. Слагат се в купа и се смесват със смокините и стафидите, прибавя се сокът от ябълка. Хубаво се разбъркват и се оставят да „отлежат“ за около час.

Разделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се разбиват, докато станат на пяна. Бавно се прибавя зехтинът, разбърква се и се добавят сушените плодове, без да се прекъсва бъркането.

Пресятото брашно, смесено с маята, се прибавя към горната смес. В отделен съд се разбиват белтъците на сняг и се прибавят към тестото. Ако ви се стори малко сухо, прибавете още сок от ябълка.

Изберете формичките за бисквитките и ги наредете върху хартия за печене. Украсата е по ваш вкус!

Фурната е загрята на 160 градуса, печенето е за 10/ 20 минути.

Buon appetito e buone feste!

Може да харесате още

Остави коментар