Начало » С правилния човек ли сме?

С правилния човек ли сме?

by For me
0 коментар
с-правилния-човек-ли-сме

Партньорството се оказва възможно и в перспектива, ако си с правилния човек. Нека обаче сме наясно какво значение влагаме в „правилен”. Ролята на партньора може да бъде в любовта, в удоволствието, във вниманието и взаимността. Основни са въпросите какво търсим и какво очакваме?

В многообразието от срещани хора често искаме да открием точно  онова, по което копнее сърцето ни. Случи ли се, то тогава усещаме правилния за нас човек, той чува песента на сърцето и  създаваме танц за двама. Нали и светът е за двама!…

Ако жената принадлежи към типа с развит едипов комплекс и търси в мъжа баща си – подкрепа, закрила, защита и глезене, трудно ще го открие в непорасналато момче…

Липсата на правилна комуникация се нарежда сред водещите проблеми във взаимодействието между хората и особено между двата пола. Той казва едно, тя разбира друго. От значение е да имаме представа какви сме като личности. И след това да си отговорим  дали, ако срещнем партньор от своя тип, ще го харесаме и ще го възприемем като правилния човек!

Логично е взискателният към външния вид мъж, който винаги лъска обувките си, да се оглежда за дама с издържани обувки. Няма как да не търсиш и да те привлича това, което си ти. Вероятно всеки от хората, с които контактуваме по-отблизо, отразява нещо от това,  което сме.

Важно е да знаем отговорите на какво искаме, какво очакваме, какво можем да дадем във взаимотношенията? Ако знаеш кой си, вероятността да срещнеш правилния за теб човек, нараства значително.

Как да разбереш, че е той или тя ли?

Той ще те възприема в цялата ти несъвършеност с плюсовете и минусите и ще избере душата ти. Без значение на облекло и обувки ще те гледа със светещи очи и с очите на любовта.

Нашата енергия е променлива в зависимост от ситуации и хора, а това води до изменения и в самите нас.  Познанието за приликите и разликите ни поражда баланс между половете. Когато мъжът носи патриархално ориентиран модел на възпитание в детството си, наложен, закодиран  модел, ще допуска грешки и няма да признава и уважава мнението на жената в новите обстоятелства. Неговата насоченост е праволинейна, а концентрацията му е да я подчинява.

Този подход е несъответстващ в контекста на съвременните жени – все повече самостоятелни и работещи върху развитието на собствения си интелект.

Има ли перспектива за синхрон? Възможният път на успеха е във взаимоуважението и подкрепата. Тя, жената,  е личност и притежава право на мнение!

Народопсихологията ни е утвърдила поговорката, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Знание, насъбирано през вековете. Сигурно ще кажете, че на мода е лъскавата опаковка. Добре, но  дали не е празно съдържанието? Въпрос на избор!

Може да харесате още

Остави коментар