Начало » Объркване на емоционалните състояния

Объркване на емоционалните състояния

by For me
0 коментар
объркване-на-емоциите-

Повечето хора бъркат превъзбудата на ума с енергия и изпадат в объркване на емоционалните състояния. Адреналина от свършена задача също. Тялото ни дава безпогрешни сигнали, но само да го чуем. Ако ядете висококалорична храна, ще се чувствате много енергизирани, нашият мозък се храни основно с глюкоза (попитайте лекар). Когато работим умствен труд и много мислим, изразходваме доста енергия и след няколко часа чувстваме изтощение, ставаме нервни.

Объркване на емоционалните състояния…

Никога не подценявайте кратката разходка на въздух след тежък изморителен ден в офиса, сред изкуствена светлина и компютърния монитор. Нашият организъм има нужда да се разтовари, мозъкът ни да се балансира и да не мисли, а адреналинът да се успокои.

Мнозина влизат от задача в задача и до такава степен се преуморяват, че след това е невъзможен спокойният контакт. Все едно контактувате със звяр. Необходимата почивка за всички е цяр на ума, на тялото и на сърцето. Ние не сме роботи и е хубаво да чуем телата си. Те говорят тихо, но стабилно. Запазете мълчание и си подарете тишина. Всички в XXI век и особено в пандемията развихме зависимост към телефона и всякакви свързващи ни устройства, социални мрежи. Последствие от това е липсата на нормален физически контакт, контакт очи в очи. Оставете телефона! Пипнете книга – не хапе! Отворете нещо, което не е свързано с напрежение, и вижте, че има хиляди начини да релаксирате и без устройства.

Нека не бъркаме адреналина и превъзбудата на ума с енергия. Признаците на енергия са бодрост, добро състояние на тялото, радост, лекота при движение, смях, позитивни разговори, лекота.

Полезно е да избягваме объркване на емоционалните състояния…

Може да харесате още

Остави коментар