Начало » Нова година – ново начало

Нова година – ново начало

by For me
0 коментар
nova-godina

Пред прага сме на 2023 – Нова година! Идват нови планове, мечти, цели и надежди. Споделяме с вас, читатели, някои наши „ритуали” за изпращане на старата година и намерения за новата.

Последните дни на декември са обикновено за обобщение и анализ – на постигнатото, изгубеното, простеното, изпратеното, хубавите моменти, реализираните цели, на сбъднатите и несбъднати очаквания, илюзиите. Новите приятелства, пускане на стари, токсични взаимотношения… Любовна равносметка – какво сме дали и какво получили!

Може да седнете и да излеете своите мисли и откровения на белия лист. Да маркирате от какво сте доволни, но и какво още е необходимо да се подобри. Да сте позитивно настроени и да погледнете ясно и с любов цялата картина.

Когато пишем своите вътрешни послания и намерения за новата година, може и на Нова година, естествено е да поставяме винаги на първо място здравето – най-голямата ценност. После се нареждат приоритетите, изтъкани от мечти, цели, планове за реализация. Възможно е да бъдат подредени в тримесечни модели и да оформят серия от тримесечия.

Стъпка по стъпка! Започваме от по-трудното, а лесното става още по-лесно. Така преодоляваме и слаби страни…

Сега за пожеланията – вяра, здраве и време! Когато имаме тези три компонента, успяваме! Време за любов, за радост, за споделени моменти с близки хора, за смях, за танци, за работа, за цели, за хоби – за всико, за което копнее нашето сърце. Да сътворим благодатна и плодородна градина. И нека помним – умът ни е градината, та каквото посеем, това ще пожънем. Поучително от вековете!

Весело посрещане на Нова година – календарната 2023. С вяра и много сбъднати мечти!

Може да харесате още

Остави коментар