Начало » Първа любов – майката

Първа любов – майката

by For me
0 коментар
Първа любов – майката

Истинската любов на човека започва още с проглеждането и е към майката. С растежа ни любовта става все по-силна и по-силна. Подходът на майката към  детето до седмата му година формира и начина, по който то по-късно,  пораснало, възприема любовта.

Ако вашата майка е била нежна с вас,  галила ви е, люляла, милвала, вие може би сте доста чувствителен и нежен човек. Наблюдавам, че хората, получавали  много любов като деца, стават доста любвеобилни. Дори и момчетата, които са били възпитавани с повече нежност, впоследствие са любвеобилни и грижовни партньори, общуващи с любов.

Първата любов е майката! Както тя ни е дарявала с обич, ние търсим идентична от партньора си, макар че  всеки възприема и пресъздава любовта по свой начин. Ако искате да разберете на първа среща как обича бъдещият ви партньор, попитайте го за ранното му детство.

Когато към детето е проявявана студенина, то не е свикнало да изразява любов. Така в неговата зрялост израз на любовта може да е само присъствието на човека до него, стоящ на дивана.

Нека се замислим как изразяваме любовта, да си припомним каква любов сме получавали най-вече от майката. Дали обичаме с мили думи, прегръдки и нежно докосване. А любимата храна, която ядяхме в детството, не искаме ли тайничко пак да я опитаме, усещайки майчината любов.

Мили майки, обичайте и прегръщайте децата си, след това ще е лесно на снахите и зетьовете ви да са щастливо обичани!

Може да харесате още

Остави коментар