Начало » Родителят скаут – да уловиш таланта

Родителят скаут – да уловиш таланта

by For me
0 коментар
Родителят скаут – да уловиш таланта

Има деца, които във възрастта между 4-та и 6-та година целодневно рисуват, пеят, разтягат се, правят кълбета, танцуват, свирят на барабани, хармоника, събират предмети. Има и такива, на които им е интересно и любопитстват за животните, водят и показват кучета, котенца, папагали, молят за тях. За други вълнението идва от формата на сградите и питат: „Защо са такива блоковете?”.

Чуйте внимателно вашето дете във възрастта между четвъртата и седмата година, защото то ви насочва. Може да имате бъдещ архитект, ветеринар, музикант, поет, гимнастик, биолог, математик, футболист, всяка възможна професия. Ролята на родителите за развнитието на таланта е огромна!

Талантът е изява на личността и е скрит у човека. Работата на добрия родител е да установи, да различи и поощри таланта на своето дете. В повечето случаи свитите деца правят нещо, което е много интересно за тях и би активирало и интереса на околните, но този тип деца не го показват дори пред родителите си. Тук следва родителят да се намеси, да се поинтересува за това – кое е приятно за детето и му доставя удоволствие, какво детето показва с извършваните действия. Въобще родителят да разговаря. Тогава детето споделя, а това може да открие множество възможности за бъдещото му развитие.

Може да харесате още

Остави коментар