Начало » Модерните глезльовци и лигли

Модерните глезльовци и лигли

by For me
0 коментар
modernite-glezliovci

Слаба дисциплина и занижени изисквания – детската глава е объркана и на ход са модерните глезльовци и лигли. Поколенията и водещите ценности се сменят. Времето налага новости и предизвикателни ситуации, но да си подвластен изцяло на тях, е положение с потенциални негативи. Едва ли е нормално детето ви да е в тотална зависимост от телефоните, от таблета?! Да бъде извън регулиращия контрол и да се озовава на места, на които не асимилира съдържанието. Свободията води до анархия, до разрушаване на устойчиви ценности и обществени морални устои. Инфлуенсъри правят „всемогъщо” въздействие…

Формулата на адекватното възпитание стои някак и някъде скрита, формирането на личността чрез спорт, дисциплина, изкуство често получава противодействие от деструктивни фактори. Толерират се мързелът, лъжата, наглото и неуважително отношение. Идват модерните глезльовци и лигли!…

Лигавено вкъщи, малкото момче в повечето случаи се превръща в нерешително, ядосано, свито посвоему и неуспяващо да узрее като личност. Полюсната ситуация със строгия баща и изтъканите от жестове действия на майката пораждат отрицателни последици – неопитност, боязън, склонност към принизяване.

Индивидуалността е сложно състояние, но постигането на личностен профил и резултатно присъствие са добра предпоставка за нейното реализиране. То може да започне от началните насоки в развитието на детето и тренинга на неговия мозък. Вие имате перфектната възможност да предотвратите появата на модерните глезльовци и лигли.

Концентрирайте енергия и съсредоточеност да развивате способността на детския мозък да мисли и да анализира самостоятелно. Заложете на селектираното четене. Активирайте участието във вид спорт, калявайте  мускулната система на детето. Поглеждайте с него към изкуството. Полукълбата на детския мозък очакват насищането с активизиращи епизоди и обстоятелства.

Може да харесате още

Остави коментар