Начало » Месецът на розите

Месецът на розите

by For me
0 коментар
месецът-на-розите

Толкова хубаво са цъфнали божурът и розите! Май е – месецът на розите, розите с аромати. Толкова цветно е за празника на братята Кирил и Методий!

Той остава в душата още във времето на детството. Чувстваш го така скъп, защото без просвета и култура човекът е само едно същество, което консумира и гледа на живота от страната на хищника.

В животинския свят го няма това, което правим сега ние, хората: да трупаме, да имаме, да забогатяваме, да загърбим духовното си усъвършенстване.

Мислите ми са към нашето развитие и желанието да учим, да творим. Да създаваме и да даряваме красота!

Обхождах България – във всяка градина до засадените зеленчуци виждаш и цветя. Розите са цъфнали и по оградите, и по арките, и по цветните лехи. Чувството за красота го носим и трябва да го съхраняваме!

Да съхраняваме и биологично чистите домати, краставиците, пипера и тиквичките. От нашето малко селско стопанство. Във всеки двор, във всяка градина през май по селата българинът след работа или в почивните си дни се „отбива“ и работи, заземява се и някак се съхранява! Съхранява това, което е заложено в клетките му.

От 20 май можем да използваме времето за наторяване на цветните площи, градините, но не е желателно да подрязваме и да сменяме цветята от една саксия в друга. Вече от първи юни настава време за подрязване и смяна на саксиите.

Знаем за връзката с лунните цикли.

А на 24 май подаряваме на любимата учителка една роза в знак на признателност и обич! 

Честит месец май! Месецът на розите!

Благодарим за дарения текст на Весела Иванова

Може да харесате още

Остави коментар