Начало » Търпението

Търпението

by For me
0 коментар
търпението

Ако разгледаме търпението като добродетел, следва да установим много силна вяра в реализацията на даден процес. В деветдесет процента от неуспешните начинания като че ли се крият нетърпеливостта и буйните реакции. Търпението е висша форма на доверие в живота.

Защо понякога реагираме като деца? Педагог с 12-годишен стаж е осъзнала, че всеки от нас има някаква представа за това – как нещо трябва да се случва: задача, цел или взаимотношение. Постигането на мечтаната заветна цел е пътят към търпението. Ако изграждаме обитаема къща, не е възможно на първата тухла да извадим одеяло и да легнем под покрив. Подобно е и в много други ситуации!

Първите уроци по пиано показват как да нареждаш десетте си пръста по клавишите. После бавно, с малки стъпки, засвирваш с лявата ръка, а дясната ръка понякога може да ти отнеме и повече време в усвояването. Характерно е за жената да бъде търпелива и вярваща в резултата. Няма как да посееш цвете и то веднага да поникне! Необходимо е време, добра почва, светлина и вода. В бременността има сходни състояния на необходимост. Често е задаван въпросът защо жените са тези, които износват бебето? Присъщо им е да са търпеливи…

У мъжете надделява нетърпеливото, бурното, първичното отношение. Донякъде може би спортът успява да овладее нетърпеливостта на мъжкия нагон. Вероятно съм права, скъпи мъже?

Търпението е добродетел на силния духом човек. Той намира смиреното доверие, заслужава го и го получава.

Може да харесате още

Остави коментар