Начало » Добрият сън и морският въздух

Добрият сън и морският въздух

by For me
0 коментар
добрият-сън-и-морския-въздух-

От най-важните състояния, целебни за нашия организъм, е добрият сън. Недоспиването води до редица проблеми.

Помните ли онази реклама, която казваше, че когато си гладен, не си ТИ! Не си ТИ и когато ти липсва добрият сън! Не се чудете защо сте нервни,  защо  изпивате по няколко кафета, които обаче превъзбуждат нервната  система. Колкото по-дълго будува мозъкът през нощта, толкова по-изпъната като струна е нервната система. Изнервяте се от най-малкото, трудно ви е да изтърпявате висок децибел. Обладават ви неприятни емоции.

Познатата фраза, че щом си млад, на всичко можеш да издържиш, е по-скоро въображение! За съня има различни предписания в какво съотношение да бъде с другите часове на денонощието.

Тялото притежава собствени сигнали и изговаря необходимото за добрата кондиция.  Хроничното недоспиване води до хормонални нарушения и при мъжете, и при жените, трупане на излишни килограми, тъй като оргнизмът се нуждае от калории.

Горещо се препоръчва да бъде проветрявано помещението, в което спите. Морският и планинският въздух са благоприятни, в такива условия добрият сън става още по-добър.

Йоните, с които е зареден  морският въздух, позволяват на организма да усвоява кислорода. Този въздух носи изцеряваща енергия!

Може да харесате още

Остави коментар