Начало » Емоциите – наш враг или парньор?!

Емоциите – наш враг или парньор?!

by Anastasiya Chocheva
0 коментар
emociite-nash-

У жената бликат емоциите. Изтъкани сме от тях. В дните на Black Friday правим ли емоционални покупки? Да пазаруват, за жените е познато удоволствие. Колко често купуваме не защото ни е необходимо, а защото така искаме! Дължи се на емоциите ни, но до каква степен не можем да спрем навреме да пазаруваме емоционално и да се объркваме.

Жените, сложни емоционални същества, 90 % объркват  силния пол. Стихиите на женската същност са необятни – тръгваме по магазините за едно, а излизаме с различно. Намерението е за зелено палто, а купува;e бежово, защото то е нашето. Ето защо понякога емоционалните решения са ни грешни.

Как да разберем, че емоциите играят ролята на враг? Да си дадем един ден за размисъл. Ако ден е малко, дайте си три. След това преценете. Повечето от нас почти постоянно са в състояние, че нямат какво да облекат. И са винаги тръгнали за нещо ново, а се оказваш пълна с вещи и необличани дрехи, оставили гардероба без пространство. Емоциите, ако не успяваме с контрола върху тях, може да са сериозен опонент. Говорим за емоционалното пазаруване и харченето в него.

Ако не са дрехи, ще е нещо за дома. Или да трупаме, за да запълним някаква емоция. Други хапват сладко, залитат да пият, за да напълнят емоциите, чисто по женски. А най-запълващата емоция е балансът да се стопираш навреме и да си задаваш въпроса коя емоция храня сега?

Обикновено дрехите ни карат да се чувстваме красиви, храната – щастливи, а алкохолът – отпуснати. Постигането на баланса подпомага да имаме работещия отгвор дали емоциите са наш враг, или наш партньор!

Може да харесате още

Остави коментар