Начало » Хюга – усещането за комфорт

Хюга – усещането за комфорт

by For me
0 коментар
Хюга – усещането за комфорт

Философията на уюта, близостта с любимите хора и щастието от живота.

Изкуството да сътвориш специален момент за теб и другите, комфорт за душата и да изпитваш удоволствие от споделени моменти на уют. Да пиеш какао или чай на светлина от свещи. В моментите на хюга ни изпълва вътрешен мир и хармония и сме себе си. Може да се усети хюга, когато сме в прегръдките на близък човек на дивана; когато споделяме вкусна храна с близки приятели или когато в ясното утро идва идеалната светлина да започнем деня.

Хюга се появява в скандинавските държави и отразява чувството за уют и комфортна комуникация, носеща усещането за удовлетвореност. В най-ново време хюга е типична особеност за датската култура, форма на единство и лична цялост. Хюгата води до създаването на уютна и приятелска атмосфера, способстваща да усещаме благополучие.

Хюга пораждат свещите, романтиката на пламъка. За датчаните е средство за емоционален комфорт. Имат си ритуали няколко дни преди Коледа да се пали Коледната свещ.

В България по Коледните базари много свещи от деца са изработени в червена Коледна звезда. Нашата хюга я има още от много години назад.

Да вземем от датската хюга и да претворим българската.

Може да харесате още

Остави коментар