Начало » Цветята – наслада за духовните ни сетива

Цветята – наслада за духовните ни сетива

by For me
0 коментар
цветята наслада за духовните ни сетива

Цветята са необятна тема. Душевният естет ги обича, сади и отглежда. Разбира се, според типа на жилището и домашните обстоятелства. Погледнато към атмосферата на апартамента, в нея обикновено се залага на стайни цветя и цветя на балкона.

Цветята увеличават уюта на дома. Вечнозеленото Алое, светлолюбиво, е любимец, цвете на дълголетието. Дава чудесна топлина само като го гледаш. Зеленото му стъбло наподобява детска приказна лиана – да я изкачваш като стълба и да влизаш в къщичка за игра. И се активира творческото въображение, развивано от прочетените приказки, разкази и истории в детството.

Люлякът може да те пристрасти като любим храст, а толкова популярната роза да се окаже не толкова привлекателна за собствената ти рецепция…

Българската традиционна флора поражда редица асоциации. Лалето и зюмбюлът! Зазвучава мелодията на  „Лале ли си, зюмбюл ли си…”. Фината чашка на нарциса и уникалният оранжев цвят на невена.

Прелестните цветове на здравеца и игликата, божурът и градинската българска роза трендафил. Омайничето, червенооранжево, е цъфнало към слънцето. В снежната пелерина на зимата кокичето вдъхновява, а теменужката застава прелестно лилавосиня.

Предстои Цветница – заряд от символиката на върбовата клонка и нейната енергия за здраве и благословение.

Може да харесате още

Остави коментар