Начало » Целувката – раздвижва мускули, крепи имунитета

Целувката – раздвижва мускули, крепи имунитета

by For me
0 коментар
Целувката – раздвижва мускули, крепи имунитета

Интересна тема е целувката. Скоро разговарях по нея и за повечето стои табу.Обичам да разбивам табута!

Целувката – усещането да дадеш близост на партньора, израз на най интимното чувство между хората. Американският автор Уилям Кейн, създавайки „Изкуството да се целуваме”, разглежда целувката като част от етикета, говори за нежността и романтиката между хората.

В моята гледна точка тя е най-интимният акт между партньорите. Видовете целувки образуват цяла фруктиера. От за „Здравей!”и „Чао!” до  огнено страстните. Ако сте забравили и подценявате този израз на любов и тази приятна част в общуването, ще припомня защо е полезно да присъства ежедневно.

Целуването активира редица химични процеси в организма. Произвежда хормона допамин, отговарящ за щастливата, спокойна и романтична атмосфера. Повишават се нивата на окситоцина – хормона на близостта и взаимната любов, и на ендорфините –хормоните на щастието.

Сигурно ще се изненадате, но е факт! Целувката неутрализира бръчките, тъй като е гимнастика на лицевите мускули. Докато се целуваме, 29 мускула се раздвижват.

Ами имунитетът?! Целуването укрепва нашата имунна система, гори калории. Ето как целувката „работи” в ползва и на фигурата.

На психологическо ниво целувката подпомага преодоляването на отрицателните мисли. По време на целуване мозъчните клетки се насищат с кислород .Това спомага за добра концентрация и памет. Подобрява се настроението, породено е усещането за щастие .

В разновидностите на целувката тайнствено своята водеща позиция заема докосващата, най-истинската целувка – когато усещаш любовта и удоволствието на партньора. Как дъхът ви става едно и изобилства от феромони… Да даряваш любов чрез целувки, е изкуство от финес.

Целувката влиза и във функцията на тестер. Ако си в началото на връзката и контакта, тя подсказва да усетиш дали това е човекът.

Обич и щастие чрез прегръдки и целувки – създаваме скъпоценни моменти. А резултатът от повечето целувки са множеството по-усмихнати лица!

Може да харесате още

Остави коментар