Начало » BG мъжът на XXI век

BG мъжът на XXI век

by For me
0 коментар
BG мъжът на XXI век

Все повече мъже ще срещнем, помагащи на съпругите си. Дали пазаруват, пускат пералня или варят картофи за салатата… Редуването на мъжките и женските роли нараства, осезаем е балансът между мъжкото и женското начало – вземане на детето, водене на училище или детска градина.

В патриархата жената стои основно вкъщи, отглежда децата, поддържа огнището. Сега почти всяка жена работи колкото мъжа си. Добре ли е това, всеки има право на мнение.

На доста необвързани мъже им се налага да действат в самостоятелно домакинство. Едни плащат на жена да почисти, да осигури покупките и необходимости по бита, други правят всичко това сами. Казармата е давала възможност мъжете да усвояват техники на самостоятелност – извън майчиното обгрижване. На поколенията, които не са ходили в казарма, като че ли им е много трудно да се отбият от майчиния модел, очакват го и от съпругите си, а необвързаните работещи момчета са пред задачата да изпълняват много от женските функции сами.

Да си напазаруваш, се оказва жизненонеобходимо. И често срещаме в магазина мъж със списък. Татковци с деца на разходка и присъствие в отглеждането на децата. BG мъжът на XXI век е доста по-гъвкав и по-приспособим. Похвално е, че успява и сам, и в модела на семейство. Браво, мъже на XXI век, еманципацията помогна да разберете, че жената  е равна с вас. И да сте във взаимопомощ, подобрявайки партньорството си!

Може да харесате още

Остави коментар